Algemene voorwaarden

ALGEMEEN

Hoela Hoep is in de eerste plaats een echte winkel. Je kunt ons vinden in Hoogstraten, in het noorden van Vlaanderen. Als extra service naar onze klanten, bestaande, maar ook nieuwe, ontwikkelden we deze webwinkel, waar je veilig en onbezorgd kunt winkelen, 24u op 24u, 7 dagen op 7. We vinden het echte contact heel belangrijk en hopen dus dat je ook naar onze winkel komt. Op die manier kunnen we beter een persoonlijk advies geven. Iets wat, ons inziens, heel belangrijk blijft bij het kiezen van kleding voor je kind. Bij het ontwikkelen van de webwinkel hebben we een eenvoudige navigatie nagestreefd. Alle artikelen zijn onderverdeeld in categorieën (jongens, meisjes, baby), productgroepen (jassen, broeken, ...) en merken. De artikelen omvatten een of meerdere foto’s, de prijs en de beschikbaarheid (per maat). De artikelen worden, nadat uw betaling ontvangen is, onmiddellijk verstuurd. Hierdoor bedraagt de levertijd voor België doorgaans 1-2 werkdagen. Voor Nederland duurt het standaard iets langer. Al onze artikelen zijn op voorraad, behoudens anders gemeld of vergissingen. In principe is een artikel dat niet meer leverbaar is, ook niet beschikbaar in de webwinkel. Hier moet het nodige voorbehoud gemaakt worden voor fouten in het voorraad-programma. Bovendien kan het zijn dat een klantje het betreffende artikel aan het passen is in onze winkel. We vragen u daarvoor begrip te hebben. De bestellingen via de webwinkel worden echter regelmatig door onze verkoopsters bijgewerkt. Indien een artikel onverhoopt niet meer beschikbaar is, dan wordt u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Uw betaling wordt zo spoedig mogelijk terugbetaald, zonder kosten voor u.

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

Deze algemene verkoopsvoorwaarden (hierna de “Verkoopsvoorwaarden”) zijn van toepassing op alle bestellingen en verkooptransacties via de website http://www.hoela-hoep.be (hierna ook de “Webshop”) met betrekking tot de hier aangeboden producten. De website www.hoela-hoep.be is eigendom van HOELA HOEP BVBA (RPR Antwerpen, afdeling Turnhout - 0458.125.852), hierna ook genoemd de “Verkoper”. Door een bestelling te plaatsen op www.hoela-hoep.be aanvaardt u de Verkoopsvoorwaarden volledig en zonder enig voorbehoud. De Verkoper behoudt zich steeds het recht om de Verkoopsvoorwaarden te wijzigen. Deze wijzigingen zullen van toepassing zijn op de bestellingen op of na datum van wijziging. Indien u beslist tot de bestelling van een product, raden wij u aan om een kopie van de Verkoopsvoorwaarden af te printen of op uw computer op te slaan.

WERKING

Bij het ontwikkelen van de webwinkel hebben we een eenvoudige navigatie nagestreefd. Alle artikelen zijn onderverdeeld in categorieën (jongens, meisjes, baby), productgroepen (jassen, broeken,...) en merken. Per artikel kan u één of meerdere foto’s bekijken, waarmee wij u een zo goed mogelijk beeld van het product willen geven. Bovendien vermelden we per artikel de prijs en beschikbaarheid per maat.

Wij trachten u een zo vlot mogelijke service te bieden. Aangezien wij onze producten eveneens in een fysieke winkel verkopen, is het mogelijk dat onze verkoopsters wegens drukte uw bestelling niet onmiddellijk kunnen voorbereiden. Zodra al onze klanten in de winkel in Hoogstraten zijn geholpen, zullen zij uiteraard met de nodige zorg uw bestelling voorbereiden voor verzending. Een artikel dat niet meer leverbaar is, wordt, behoudens een vergissing, als niet beschikbaar weergegeven in de Webshop. Hier moet, ondanks onze nodige zorg, het nodige voorbehoud gemaakt worden voor eventuele fouten in het voorraadprogramma. Bovendien kan het zijn dat een klant in onze fysieke winkel het betreffende artikel aan het passen is. We vragen u daarvoor begrip te hebben.

De bestellingen via de Webshop worden echter regelmatig door onze verkoopsters bijgewerkt. Indien een door u besteld artikel onverhoopt toch niet meer beschikbaar is, dan wordt u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. U heeft op dat moment de keuze om ofwel het artikel te annuleren, waarbij u het bedrag van dit artikel zo snel als mogelijk krijgt teruggestort, ofwel om te ruilen voor een ander artikel, waarbij u het eventueel teveel betaalde bedrag krijgt teruggestort.

Alle bestellingen die geplaatst worden op www.hoela-hoep.be zijn pas bindend voor de Verkoper zodra de betaling werd ontvangen en deze bestelling werd geaccepteerd. Deze acceptatie vindt niet plaats op het moment van bevestiging van ontvangst van de bestelling (met vermelding van de details van de door u bestelde producten), maar vindt pas plaats op het moment dat de bestelde producten onze winkel verlaten en naar u worden verstuurd. Hiermee willen we teleurstellingen vermijden indien de voorraad niet up-to-date zou zijn en een artikel bijgevolg niet meer leverbaar is.

Wij behouden ons alsnog het recht om een bestelling niet te accepteren of na acceptatie te annuleren indien:

  • Het bestelde product niet beschikbaar is;
  • Uw gegevens (zowel facturatie- als betalingsgegevens) onjuist zijn of niet verifieerbaar;
  • Foutieve informatie werd vermeld op www.hoela-hoep.be;
  • Wij reden hebben om aan te nemen dat de bestelling mogelijk frauduleus is.

Het spreekt voor zich dat het door u betaalde bedrag in voormelde gevallen zal worden teruggestort.

LEVERINGEN

Zodra uw betaling is ontvangen en de bestelling door ons werd geaccepteerd, wordt uw bestelling onmiddellijk verstuurd. Wij proberen onderstaande levertermijnen in acht te nemen, maar er kunnen redenen zijn waarom u uw bestelling niet ontvangt binnen deze gemiddelde levertermijn. Deze levertermijnen dienen dan ook beschouwd te worden als een niet-bindende inspanningsverbintenis, niet als een resultaatsverbintenis.

Hieronder vindt u de gemiddelde levertermijnen:

  • België: 1-3 werkdagen;
  • Nederland: 2-4 werkdagen;
  • andere landen: op aanvraag.

OPGELET: Hou er rekening mee dat bij manuele overschrijving de betaling enkele werkdagen in beslag kan nemen.

Levering in België

De prijs voor een zending inclusief afhandelingskosten is 5,95 euro. De verzending van de artikelen gebeurt doorgaans via Bpost. Ofwel wordt het pakketje in je brievenbus gestoken (indien dit in je brievenbus past) ofwel wordt het pakje door de postbode persoonlijk overhandigd. Indien je niet thuis bent, stopt de postbode een kaart in je brievenbus. Je kunt dan je pakje gaan afhalen in je postkantoor (binnen de twee weken). Indien je dat wenst, kan het pakje een tweede keer aangeboden worden op je domicilieadres of op het adres van je keuze (ouders, buren, kantoor,...) en dit volledig gratis.

Levering in Nederland

De prijs voor een zending inclusief afhandelingskosten is 7,95 euro. De verzending van de artikelen gebeurt PostNL ofwel door een koerierdienst. Het pakketje wordt dus ofwel in je brievenbus gestoken ofwel wordt het pakje door de postbode persoonlijk afgegeven.

Afhalen

Je kunt de producten zelf komen ophalen in onze fysieke winkel in Hoogstraten (Vrijheid 209). Dit geeft ons eveneens de mogelijkheid je persoonlijk verder te helpen.

Openingsuren:

Dinsdag tot en met vrijdag van 9u30 tot 12u00 en van 13u30 tot 18u00;

Zaterdag doorlopend geopend van 9u30 tot 17u30;

Zondag en maandag: gesloten ;

Belgische feestdagen: gesloten.

Nadere informatie vind je op onze website.

BETAALMOGELIJKHEDEN

  • Cash: Indien u ervoor kiest om de producten in onze winkel in Hoogstraten af te halen, bestaat de mogelijkheid om cash betalen of per bancontact, Maestro, Visa of Mastercard.
  • Manuele overschrijving: Indien u ervoor kiest om het verschuldigd bedrag manueel over te schrijven, dient u het bedrag over te schrijven op rekeningnummer 001-6760347-08 (IBAN: BE 63 0016 7603 4708; BIC: GEBABEBB).OPGELET: Hou er rekening mee dat bij manuele overschrijving de betaling enkele werkdagen in beslag kan nemen.
  • Kredietkaart (VISA, MASTERCARD, MAESTRO): Bij deze optie wordt u geleid naar een beveiligde betaalpagina van Ogone, een gecertificeerd bedrijf dat instaat voor een absoluut veilige uitvoering van uw betaling. Ogone stuurt u bijkomend een e-mail ter bevestiging van uw betaling. Bancontact Hiervoor moet u uw kaartnummer en vervaldatum kennen. Meer info vindt u “http://www.atosworldline.be/index/nl_BE/5092641/0000/Atos-Worldline-Belgie.htm”.

Na betaling ontvangt u volgende e-mails: Een e-mail van Hoela Hoep met de bestelgegevens; Indien u betaalt via kredietkaart of Bancontact: een mail van de diensten van Ogone met de melding of de betalingstransactie al dan niet gelukt is.

VEILIG BETALEN

De betaling via onze website is volledig beveiligd. Deze beveiliging is verzekerd door de diensten van Ogone. Met dit systeem wordt uw betaling met kredietkaart via de beveiligde server van Ogone gevoerd. Het nummer van uw kredietkaart wordt op geen enkel moment aan ons meegedeeld. De uitwisseling van data wordt gecodeerd en beveiligd dankzij het SSL-protocol. Meer info vindt u op de website van “http://www.ogone.be".

Retourneren?
Is het product niet naar wens? Meldt het ons direct via "[email protected]". Vergeet zeker niet je bestelgegevens en het bestelnummer te vermelden. Volgens de wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming van 6 april 2010, heeft u namelijk recht op herroeping van je bestelling. Dit betekent dat je je bestelling (of een deel ervan) kunt terugsturen binnen de 14 kalenderdagen na de dag van de levering van de producten.

Het is belangrijk dat je ons schriftelijk, dit is per post (Hoela Hoep, Vrijheid 209, 2320 Hoogstraten) of per mail ([email protected]), verwittigt wanneer je gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht. De verzendingskosten van het al dan niet gedeeltelijk terugzenden van je bestelling vallen ten laste van jou als koper. Na ontvangst van de teruggestuurde goederen wordt het aankoopbedrag (exclusief de verzendingskosten) terugbetaald binnen de wettelijke termijn van 30 dagen. In de praktijk zal u deze terugbetaling sneller op jouw rekening zien staan.

Het spreekt voor zich dat de artikelen niet gedragen of gewassen mogen zijn en in de originele verpakking (incl. prijskaartje) moeten worden teruggestuurd. Het is overigens uw verantwoordelijkheid dat de artikelen onbeschadigd zijn gebleven terwijl ze in uw bezit waren. Voorts verwachten wij dat u deze artikelen met de nodige zorg verpakt en terugstuurt.

Onverminderd de wettelijke bepalingen, behouden we ons het recht om uw retourzending te weigeren en terugbetaling te weigeren of te beperken indien blijkt dat u niet heeft voldaan aan de nodige voorzorgsmaatregelen voor retournering.

TOEPASSELIJK RECHT

Op deze Verkoopsvoorwaarden is het Belgisch recht van toepassing en zijn de rechtbanken van Antwerpen, afdeling Turnhout bevoegd.


GEPUBLICEERD OP 1 AUGUSTUS 2016 EN VAN KRACHT SINDSDIEN